Auto-inbraken tegenwoordig schering en inslag

De politie waarschuwt alle auto-eigenaren in z’n algemeenheid om alertheid te betrachten, vooral wanneer zij hun voertuigen voor een langere tijd onbeheerd ergens parkeren. De politie doet bovendien een beroep op een ieder om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Woensdag hebben verdachten gepoogd in te breken in een voertuig aan de Franchepanestraat. De verdachte werd op heterdaad betrapt en aangehouden. Ook op andere locaties, zoals begraafplaatsen en of het crematieoord, is gebleken dat er vaak genoeg wordt ingebroken in voertuigen. De politie zegt dat meestal wanneer iemand in een auto blijft zitten, dit tot doel heeft de omgeving in de gaten te houden en de stand van zaken af te loeren. De verdachte bij dit specifieke geval was ook in een voertuig blijven wachten, totdat de benadeelde zijn wagen op slot deed en de plaats verliet. Het tochtraampje werd ingeslagen ter wegneming van de goederen, echter werd de verdachte gesnapt door omstanders. In het belang van het onderzoek is de inbreker ingesloten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!