Handreiking HVB laat Somohardjo koud

De handreiking die de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging, de HVB, onder voorzitterschap van Raymond Sapoen, heeft gedaan naar nieuwe en kleine politieke partijen laat de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, koud. ‘Ik wil niets zeggen, ik wil niet bemoeien. Laten zij hun muziek afspelen en maar zelf dansen’, waren de woorden van Somohardjo in gesprek met Dagblad Suriname. De HVB is voor hem van totaal geen enkele betekenis.
Momenteel wordt alle tijd en energie gestopt in de voorbereiding van de jaardag van de partijvoorzitter. Hij is op 5 mei jarig. Ook de voorbereidingen naar de derde actua festa zijn in volle gang. De eerste actua festa, die te Dessa en de tweede die in Nickerie waren gehouden, kunnen als geslaagd en succesvol bestempeld worden.
De voorzitter van de HVB, Sapoen, liep vanuit de PL over om de coalitie te ondersteunen. Hij richtte in het prille begin een beweging op die hij later uitriep tot een politieke partij. Het is niet de eerste keer dat hij Somohardjo heeft bedrogen. Meer dan 15 jaar geleden pleegde hij een coup door Somohardjo van de voorzittersstoel van de Pendawalima op sluwe wijze weg te werken. Dit vormde de reden voor Somohardjo om een nieuwe politieke partij, de PL, op te richten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!