Pvc-buizen asfalteringsproject Mangolaan in brand

1 PVC duikers in brand aan de MangolaanDe brandweer kreeg dinsdagochtend omstreeks 03.59 uur een melding van een grote brand aan de Mangolaan. In gesprek met Dagblad Suriname zegt brandweervoorlichter Olton Pinas dat de brandweer in eerste instantie niet wist wat eigenlijk in brand stond. De vlammenzee was zo groot en de rookontwikkeling eveneens. Nadat de vlammen iets waren afgenomen, kon de brandweer zien dat pvc-buizen van een asfalteringsproject van Dalian in brand stonden. Men is daar bezig met asfalteringswerkzaamheden. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat een walsmachines ook afbrandde. Deze heeft wel brand- en schroeischade opgelopen. Deze zaken waren op een leegstaand perceel geplaatst.
Twee witgelakte voertuigen, een Toyota Harrier en VW Golf, die aan de overkant van het leegstaand perceel voor een woning waren geparkeerd, hebben lichte schroeischade opgelopen aan de achterkant bij de lampen. Volgens Pinas is de brandoorzaak vooralsnog niet bekend. De politie van Geyersvlijt onderzoekt de zaak, maar heeft het vermoeden dat er sprake is van brandstichting.
Waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken bij het ministerie van OWT&C, Awinash Dewoe, laat het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten dat een hoeveelheid kunststofbuizen, die bekend staan als PE-buizen, pas waren aangevoerd en afgedekt met geo-textiel en in de afgelopen nacht omstreeks 03.00 uur is afgebrand. Het gaat hierbij om 9 kunststofbuizen met een diameter van 80 centimeter en 4 buizen met een diameter van 60 centimeter. De buizen waren goed voor de aanleg van 70 meter aan riolering. De totale waarde van deze buizen had een waarde van SRD 200.000. Er is wel een construction allriskverzekering afgesloten. Het werk gaat gewoon verder, aangezien er nog genoeg buizen op voorraad zijn, want slechts een deel is in vlammen opgegaan, aldus de waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!