“Henarbrug verkeert in levensgevaarlijke situatie”

3Henarbrug verkeert in levensgevaarlijke situatie”Het is reeds bekend dat de infrastructuur in het district Nickerie veel te wensen overlaat. Wat de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) zich echter niet kan indenken, is dat de autoriteiten er totaal geen werk van maken om de toestand aldaar te herstellen. “Hoe lang moeten wij nog aanzien dat de Henarbrug in levensgevaarlijke situatie verkeert”, vraagt Kalloe zich af in gesprek met Dagblad Suriname. Het betreft een betonnen en stalen brug die door zware voertuigen veel te verduren heeft. Zo is het reeds voorgekomen dat derden de stalenroosters indertijd moesten vervangen door houten planken, aangezien de overheid geen belangstelling toonde voor herstelwerkzaamheden. “Maar nu zijn ook de houten planken eraf gegaan; het had veel gaten en scheuringen gekregen.” Dit eist daarom een dringende en duurzame aanpak, zoals het aanleggen van nieuwe stalenroosters door de overheid.
Volgens Kalloe is deze brug enorm belangrijk, omdat het de enige verbinding vormt met de overige districten. “Deze kwestie heb ik meerdere keren bij de districtscommissaris (dc) van Nickerie aangekaart.” Echter mocht het niet baten. Het parlementslid merkt op dat er wel iedere keer beloofd wordt om financiële middelen beschikbaar te stellen, maar uiteindelijk komt er niets tot stand. “Juist voor de prioriteiten in het land heeft deze regering geen geld.” Kalloe brengt in herinnering dat de autoriteiten zich in het jaar 2016 hadden voorgenomen om grote infrastructurele projecten uit te voeren ter waarde van USD 235 miljoen. “Wat is met deze voornemens gebeurd? Nickerie is een agrarisch gebied, waar een deel van de productiesector voorkomt. Desondanks investeert de regering totaal niet om de wegen en bruggen van dit district te onderhouden”, aldus Kalloe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!