Tsang: “Wij kijken uit naar samenwerkingen”

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) organiseerde op 13 april 2018 in samenwerking met Financiën en de provincie Hunan van de Volksrepubliek China een eendaagse conferentie. Het ging om investerings- en handelscoöperatie tussen Hunan en Caribische landen. De conferentie was speciaal gericht op handel en investeringsmogelijkheden in en met Suriname.
Deze conferentie biedt mogelijkheden om bestaande en nieuwe projecten te presenteren aan publieke en private sector van de provincie Hunan, die anderzijds eveneens de eigen interessegebieden en potentie hebben geaccentueerd. Hiermee werd ook follow-up gegeven aan de initiële stappen, die waren gezet om de samenwerking en investeringen te stimuleren.
Er is op deze conferentie twee documenten ondertekend. Het eerste was een kaderovereenkomst voor samenwerking (tussen de minister van HI&T en de minister van Handel van de provincie Hunan). Het tweede was voor een huizenbouwproject. Dit werd ondertekend door de vertegenwoordiger van Broad Homes Factory en de Surinaamse Postspaarbank. Stephen Tsang, minister van HI&T, stelt dat de conferentie een vervolg is van het bezoek van president Desi Bouterse aan China, in het jaar 2013.
De Chinese delegatie is in Suriname om zich te oriënteren en te zien wat voor mogelijkheden er zijn voor zakendoen met en in Suriname. “Er is heel veel te doen. Er zijn vele investeringen. Wij kijken uit naar samenwerkingen. Onze voorwaarden voor investeringen, daarover moeten wij nog goed praten”, aldus Tsang. De delegatie heeft in de middag een bezoek gebracht aan het Broad Homes Factory en het Wanica ziekenhuisproject.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!