Actiecomité: “Particuliere bushouders moeten een vuist maken”

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders, merkt op dat de commissie ‘Ordening Transportsector’ anno 2018 totaal niet functioneert. Deze commissie is in het afgelopen jaar in het leven geroepen door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en staat onder leiding van John Mahadewsing. Hij is tevens de voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO). In gesprek met Dagblad Suriname licht Sahadew-Lall toe dat deze commissie, welke bedoeld is om ordening binnen het particulier busvervoer te realiseren, een “poppenkast” is net als de PLO. “Tijdens het bewind van Jerry Miranda was deze commissie ingesteld met de bedoeling om een verslag met aanbevelingen aan het ministerie uit te brengen over de situatie binnen onze sector. Hoe staat het hiermee?”, vraagt Sahadew-Lall zich af.
Het Actiecomité vindt het een zeer kwalijke zaak dat het ministerie een werkgroep instelt zonder de voortgang ervan te controleren. Dit, terwijl de chaos binnen het particulier busvervoer met de dag escaleert. “Hoe kan je bezig zijn met ordening, terwijl de chaos groter wordt? Het is toch overduidelijk dat het ministerie in samenwerking met PLO zand in onze ogen probeert te strooien?” Sahadew-Lall is van oordeel dat dit niet langer door kan gaan. Om hierin verandering te brengen, is er maar één oplossing: strijden. “Deze regering heeft bewezen om alleen de taal van protesteren te verstaan. Maar een groot deel van de bushouders gedraagt zich slap naar het PLO-bestuur toe, terwijl PLO bezig is om de totale sector te terroriseren om eigen belangen na te streven.” Sahadew-Lall stelt dat de strijd een landelijk karakter moet kunnen aannemen, waaraan elke bushouder dient te participeren. “Als wij hiertegen niet gezamenlijk ageren, is het afgelopen met onze sector”, aldus Sahadew-Lall.
KSR

error: Kopiëren mag niet!