Abos: “Elk protest dient voor landsbelang”

ABOS-“Elke protest dient voor ’s lands belang 1
ABOS-“Elke protest dient voor ’s lands belang 2
ABOS-“Elke protest dient voor ’s lands belang 3
ABOS-“Elke protest dient voor ’s lands belang 4
Frontfoto 2De Next Generation Movement, onder leiding van Xaviera Jessurun, is op donderdag wederom de straat opgegaan om het wanbeleid van de autoriteiten af te wijzen. Het betreft inmiddels de derde protestmanifestatie die deze activistengroep voor het huidig jaar heeft georganiseerd. De opkomst was daarbij zeer matig. Eén van de participanten, die gehoor heeft gegeven aan de oproep van de Next Generation Movement, is Martin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (Abos). Tegenover Dagblad Suriname deelde hij mee dat elk protest voor landsbelang dient. “Het gaat uiteindelijk om het totaal volk. Wanneer het volk de noodkreet loslaat, dienen we een open oor te hebben. En wij van Abos hebben altijd gestreden zodra de mensenrechten geschonden worden. De Next Generation Movement heeft ook getoond dat zij opkomen voor het volk.”
Aan de protestactie van donderdag was er overigens een thema gekoppeld, dat betrekking had op de gezondheidszorg. Atencio typeert de toestanden binnen de medische sector in Suriname als een dieptepunt. “Onze gezondheidszorg ziet er helemaal niet rooskleurig uit. Daarom hebben wij meegedaan aan het protest.” Atencio heeft er begrip voor dat burgers, die wel willen meedoen aan de protestmanifestatie, niet aanwezig kunnen zijn. “Aan hen verzoeken we alvast om wel op te dagen wanneer de protesten op een vrije dag georganiseerd worden.” Elke participatie voegt namelijk waarde toe. Als elke burger zijn bijdrage levert, zal het niet moeilijk zijn om de autoriteiten aan te tonen dat het nu genoeg is geweest, stelt Atencio. “Om de regering Bouterse-Adhin te leren kennen, heeft toch ook tijd gekost? Maar dan unu beng mek teng. En om nu tegen hun corruptieve handelingen en leugens op te komen, is lasi ting?” Voor de Abos-voorzitter is de maat al vol. “Van ons mag de totale regering op planeet Mars belanden, want mensenrechtenschending is onacceptabel in ons geliefd land Suriname”, aldus Atencio.
KSR

error: Kopiëren mag niet!