Antoine Elias start op Volksgezondheid

Antoine Elias start (2)Op dinsdag 10 april heeft zoals protocollen dat voorschrijven op het ministerie van Volksgezondheid, de overdracht tussen Minister Patrick Pengel en Antoine Elias plaatsgevonden. Dit gebeurde nadat hij eerder op de dag in het paleis werd beëdigd door de president van de Republiek Suriname.
Tijdens de overdracht werd hem door minister Pengel die nu de leiding heeft bij het ministerie van OWTC een document van overdracht aangeboden over de beleidsvoornemens van het ministerie welke zijn geformuleerd voor de komende jaren. De beleids issues betreffen onder andere de bilaterale samenwerkingen, de samenwerking met de VN organisaties en met de PAHO, de human Resources in Health Planning, HIAP, buitenlandse beurzen, automatisering (HIS), een overzicht over wetgeving en de bestaande wetgeving die voornemens zijn aangepast te worden zoals de tabakswet en de wet nationale basiszorg verzekering.
Minister Pengel gaf verder aan dat hij vol trots het beheer van dit departement overdraagt. “Ik heb ik de afgelopen twee en een half jaar continu kunnen rekenen op de technische capaciteit binnen het ministerie. Als nieuwkomer heeft het mij heel goed gedaan dat ik al heel gauw de ondersteuning vond onder mijn staf. De uitdaging is daar, dus ik kan u garanderen dat uw staf u die ondersteuning zal geven die nodig is”. Minister Pengel wenste de minister Elias heel veel succes toe en gaf aan dat zijn deur altijd openstaat voor de nieuwe minister waar nodig. Gelijk na de overdracht werd door de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde-van Dijk, aangegeven wat de prioriteitsgebieden zijn en wat geïmplementeerd of doorgevoerd zou moeten worden binnen het ministerie.
Minister Elias benadrukte daarop aansluitend dat ook hij zijn prioriteitsgebieden heeft en dat hij direct over zal gaan tot actie gezien het maar twee jaren zijn. Verder zei hij dat naast zijn directieteam eenieder op het ministerie zijn rechterhand zal zijn “Het succes of het falen zal van ons allemaal afhangen”.

error: Kopiëren mag niet!