Schietincident in Nickerie

Een schietincident heeft zich vrijdagmorgen voorgedaan op een bedrijfsterrein in Nickerie. Daarbij heeft een jongeman geschoten op twee personen. Dit gebeurde als gevolg van een woordenwisseling. Een van de twee slachtoffers is geraakt aan zijn oogkas. Regiocommandant Widjaikoemar Oedit zegt dat de politie de melding pas in de avond binnenkreeg. Dit incident deed zich rond 11.00 uur in de morgen voor en de politie werd omstreeks 20.00 uur in de nacht gealarmeerd. De sterke arm heeft terstond ingespeeld op de melding. Diezelfde avond is de verdachte Akash J. aangehouden. Bovendien heeft de politie een jachtgeweer in beslag genomen. Oedit zegt dat de politie momenteel bezig is met het technisch gedeelte van het onderzoek. Vermoedelijk zat er een hagelpatroon in de geraakte oogkas van het slachtoffer. Dit is zaterdag middels een medische ingreep verwijderd. Volgens bekomen informatie waren de slachtoffers op het emplacement, welke vermoedelijk aan de vader van de schutter toebehoort. De twee slachtoffers moesten naar alle waarschijnlijkheid werkzaamheden verrichten voor iemand anders. Er is op een gegeven moment een woordenwisseling ontstaan, waarbij de schutter een waarschuwingsschot heeft gelost. Een afgedwaalde hagel raakte één van de slachtoffers. De verdachte heeft bij de politie aangegeven uit zelfverdediging te hebben gehandeld en heeft ook inmiddels de schade vergoed aan het slachtoffer. In het belang van het onderzoek is hij voorlopig wel in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!