Samir Gobind: “GDD als instrument voor humanitaire verbondenheid”

1GDD als instrument voor humanitaire verbondenheid”Op 15 april aanstaande is het wereldwijd de Good Deeds Day (GDD) met als thema ‘Plant for Peace’. De GDD heeft een humanitaire doelstelling die bedoeld is om bewustwording te creëren binnen de gemeenschap om door middel van vrijwilligerswerk een positief verschil uit te maken in het leven van anderen. Het doet daarbij niet toe hoe groot of klein zo een daad is; het saamhorigheidsgevoel is belangrijk. Zo heeft Stichting Suricorps for Development, een werkarm van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, gemeend om dit jaar ook invulling te geven aan de GDD. Het zal de eerste keer zijn dat Suricorps deze bijzondere dag in Suriname promoot.
Eén van de personen die vrijwilligerswerk verricht voor Suricorps is de jeugdvertegenwoordiger van het district Wanica, Samir Gobind. In gesprek met Dagblad Suriname deelt hij mee dat de scholen in Suriname nogal verstoken zijn van goed onderhouden bomen. Bomen creëren overigens een sfeer waar scholieren vooral tijdens warme temperaturen tot rust kunnen komen, stelt Gobind. Daarom heeft Suricorps reeds op 27 maart 2018 de handen uit de mouwen gestoken om alvast op het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao 4) bomen te planten. “Planten is slechts één van de aspecten die we kunnen doen, niet alleen voor de mensheid maar ook voor onze aardbol. Als een ieder op zijn of haar eigen manier een kleine bijdrage levert, in welke vorm dan ook, zal dat al aardig helpen om onze planeet leefbaarder en aangenamer te maken.”
Suricorps zal in verband met de GDD, na de paasvakantie, bezig zijn om ondere andere awareness te verspreiden op scholen over het creëren en behouden van een gezond milieu. Ook staan er projecten op hun schema om het fenomeen van geweld op de scholen terug te dringen. Gobind gaf te kennen dat jongeren ook deel kunnen nemen aan de GDD-challenge, welke bedoeld is om jongeren aan te sporen om goede daden te verrichten die gerelateerd zijn aan het GDD-thema. “De jongeren mogen heel creatief te werk gaan.” Middels een video van 30 seconden kunnen deze jongeren hun GDD-activiteit posten op de Facebook-pagina van Suricorps. De persoon met de meeste likes zal in aanmerking komen voor een award.
KSR

error: Kopiëren mag niet!