Hofwijks en Neus verwikkeld in discussie social media

Curtis Hofwijks (l) samen met Maisha Neus (r)
Curtis Hofwijks (l) samen met Maisha Neus (r)
Curtis Hofwijks heeft onlangs op zijn persoonlijke Facebook-pagina getracht verheldering te brengen over namen van exponenten die vanaf het eerste uur hebben meegedaan aan de protestacties in 2015. “Wanneer het om de protesten gaat, vind ik het alleen eerlijk als ik in één adem wordt genoemd met Pakittow Stephano Biervliet, Bryan Boerleider, Harold Cabenda, Alfredo Luitjes, Roy Pahladsingh en een niet onbelangrijke die toen op de achtergrond was, Jennifer Wong Swie San. Maak a.u.b. aantekeningen voor de toekomst. Deze mensen hebben gedurfd toen de risico’s onbekend waren. En daarnaast waren er heel veel andere moedige Surinamers reeds in 2015 op straat. Het eerste protest van de Next Generation, onder leiding van Xaviera Jessurun, was op 25 november 2016 en dat is het enige protest waar ik niet aan heb deelgenomen, omdat ik het pas opgerichte Burgercollectief niet kon overhalen om mee te doen. Hier had ik al gauw spijt van en had mezelf beloofd elke andere actie te ondersteunen. In 2017 waren de protesten reeds in voorbereiding toen Maisha (red. Neus) haar oproep op Facebook verscheen. Toen viel het goed samen. Een groot deel van de credit voor het zwart maken van het plein moet gaan naar de vakbeweging en de bedrijven”, schreef Hofwijks.
Dat samen-verhaal is volgens Hofwijks dus niet zo samen als er wordt gesproken over ‘verdeeldheid’. Er is volgens de politicus geen verdeeldheid gekomen tussen de mensen van het eerste uur. De mensen die elkaar in 2015 hebben leren kennen, die zijn nog steeds bij elkaar na drie jaren. Hofwijkst stelt alleen zijn punt te hebben gemaakt aan de hand van feiten. “Feiten die we kunnen controleren. Mensen hebben hieraan aanstoot genomen en daar kan ik niets aan doen”, stelt hij tegenover Dagblad Suriname.
Zijn post werd gezien door Maisha Neus en klaarblijkelijk niet op prijs gesteld vanwege mogelijke vaagheid. De twee politici die nu bij twee verschillende politieke organisaties thuishoren, konden zich niet terugvinden in de discussie. Dit kwam ook veelal vanwege de vele commentaren van derden, die af en toe wat olie op het vuur sprenkelden. Neus vond het schrijven van Hofwijks insinuerend.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!