Pengel bewust van moeilijke job bij OWT&C

2 Pengel bewust van moeilijke job bij OWT&CMinister Patrick Pengel vertrok gisteren met gemengde gevoelens vanuit het ministerie van Volksgezondheid. “Ik verlaat de job met een zwaar hart. Wij hebben heel veel robbertjes gevochten en hard getrokken aan een nieuw beleid. Ik hoop dat de staf de nieuwe minister dezelfde ondersteuning zal geven en hem thuis zal laten voelen”, stelt Pengel. De kandidaat-minister, Antoine Elias, is al een aantal jaren actief binnen de gezondheidszorg. Hij is momenteel uitlandig en zal op een later tijdstip worden beëdigd door de president. Kennis en ervaring overdragen zal Pengel niet nalaten.
Er hebben zich in de afgelopen periode minder prettige zaken voorgedaan rond het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Te noemen valt de kwestie NDP-Wegenautoriteit, waar er buiten comptabele regels met geld is omgegaan. Daarnaast heeft ook de kwestie SLM zich voorgedaan, die koppen heeft gekost binnen het bedrijf zelf.
In de wandelgangen wordt nog steeds gesteld dat deze triggers zijn geweest voor het vervangen van minister Jerry Miranda. Pengel wenst echter nog niet te praten over deze kwestie. Hij wenst eerst kennis te maken met zijn nieuwe staf, die hem moet informeren over de lopende zaken. Pas van daaruit kan het ministerie onder de loep worden genomen. Hij is zich ervan bewust dat hij veel uitdagingen tegemoet gaat op het ministerie en is bereid om elke uitdaging aan te gaan.
Pengel heeft in zijn vorige baan, in de constructiesector, veel met OW te maken gehad. De structuren van OW zijn hem niet onbekend. Hij benadrukt dat het werk geen ‘one man show’ zal zijn.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!