Adhin na herschikking regeringsteam: “Wij verwachten geen vertraging”

Vicepresident Ashwin Adhin verwacht dat de nieuw beëdigde ministers binnen twee maanden zijn ingewerkt op de ministeries. Volgens Adhin is het herschikken van de regering niet lastig. Er zijn voldoende protocollen vastgelegd, waardoor ministers gemakkelijk ingewerkt kunnen worden. “Intussen gaan wij hard aan de weg timmeren met de lopende zaken. De nieuwe ministers moeten dus tegelijkertijd de nieuwe zaken oppakken. Wij verwachten geen vertraging. Wij willen dat zij zo snel als mogelijk in de trein stappen en voortgaan”, stelt Adhin.
De voorzitter van de raad van ministers benadrukt dat Suriname en de regering in een transitiefase zitten. De regering heeft het in een crisisperiode kunnen volhouden met een sterk team. Daar zij ervan overtuigd is dat er uit de crisis geklommen wordt, kiest zij voor een nieuw team. Er is volgens Adhin een aantal projecten voorbereid. Met de deskundigheid van de nieuwe ministers zal de regering doorbijten. Er komen in deze, gestoeld op de Planverordening van 1973, 2 adviesorganen, te weten de Plancoördinatiecommissie en de Planraad. De Plancoördinatiecommissie zal bestaan uit de directeuren van diverse ministeries, en 4 districtscommissarissen. Tevens wordt nu de Planwet aangepast naar de eisen van deze tijd.
De vicepresident wijst erop dat zodra het planapparaat op de ministeries terechtkomt, de minister veel werk uit handen genomen wordt. De ministers moeten uiteindelijk effectiever worden ingezet. “De mensen (ex-ministers) die wij hebben gereorganiseerd, zullen weer worden ingezet. Zij hebben bij de projectvoorbereidingen meegeholpen. Je zult ze dus vaak terugzien bij de projectuitvoering. De mensen worden opnieuw ingezet”, vertelt Adhin.
De mensen hebben niet slecht gefunctioneerd
Adhin werd door journalisten ook gevraagd wat hij vindt van de kritiek dat wanneer ministers niet goed functioneren, de coaches (president-vicepresident) ook hebben gefaald. “Daarom hebben wij nooit gezegd dat de mensen slecht functioneren. De mensen hebben niet slecht gefunctioneerd”, reageerde Adhin.
President Desi Bouterse heeft gisteren de afgetreden ministers bedankt voor het willen plaatsen van hun schouders onder het werk. En voornamelijk vanwege de tijdgeest waarin het van hen gevraagd werd. Bouterse riep een ieder op om deze jonge ministers alle kans en ondersteuning te geven bij het volvoeren van hun taken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!