Nimos: ‘Je kunt nooit te vroeg beginnen met bewustwording’

Frontfoto1De wereld heeft op 21 maart 2018 de Wereld Bossendag herdacht. Vandaag wordt aandacht besteed aan Wereld Waterdag. Ook in Suriname is hier aandacht aan besteed. Het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) heeft op 21 maart 2018 voor leerlingen van het glo, een informatiebijeenkomst georganiseerd. Beide voor zowel de wereld als voor Suriname belangrijke dagen, zijn op dezelfde activiteit herdacht. De activiteit werd ondersteund door DP World Paramaribo (bekend als Integra Port Services).
“Bossen zijn belangrijk voor het bestaan van mens, dier en plant”, stelt Sandra Biharie van het Nimos. De activiteit stond in het kader van het creëren van bewustwording bij kinderen, over het belang van zuinig omgaan met de bossen en het water. Bijkans 50 leerlingen van OS Meerzorg 4 en Labatoschool zijn naar Plantage Peperpot meegenomen om in de natuur over de natuur te leren. “Kinderen zijn de toekomst. Je kunt nooit te vroeg beginnen met bewustwording. Kinderen leren al op school over dieren, planten en mensen. Het is voor hen echter belangrijk om dit zelf te ervaren in de natuur. Er is een verschil tussen wat kinderen in de schoolbanken leren en wat in praktijk wordt gebracht”, stelt Biharie. Nimos houdt zich tot nog toe alleen bezig met een stuk bewustwording. Er zijn echter geen monitoringsprogramma’s, die het effect van deze programma’s meten. Biharie spreekt wel over een enorme behoefte in het veld naar meer informatie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!