Gangaram Panday kijkt uit naar ‘right man on the right place’ bij Juspol

Keshopersad Gangaram Panday kijkt uit naar ‘right man on the right place’ bij JuspolEerst werd gesuggereerd dat minister Ferdinand Welzijn op Handel, Industrie & Toerisme plaats zou maken voor parlementariër Stephen Tsang, om vervolgens naar het ministerie van Justitie en Politie te gaan. Een poos daarna werden anderen gepolst voor de post van minister van Justitie en Politie, onder wie Ronald Assen, Roberto Prade, Geeta Gangaram Panday en als laatst Stuart Getrouw.
Dagblad Suriname vroeg in dit kader naar de mening van parlementariër Keshopersad Gangaram Panday. Hij benadrukt dat het bij een ministerie van Juspol niet alleen gaat om de persoon zelf. Wat hij graag ziet in een minister van Juspol is iemand die daadkracht heeft, kan doordrukken en op één lijn staat met de korpsleiding wanneer het gaat om de belangen van de samenleving. Daarnaast ziet hij liever een minister die niet alleen op het ministerie blijft, maar ook op de politiebureaus gaat en kijkt wat de noden zijn van de politiemannen. De minister moet kijken naar wie daadwerkelijk opkomt voor de belangen van de samenleving, en wie daar zit om eigenbelang.
Samen met de korpsleiding kijkt Gangaram Panday graag uit naar ‘the right man on the right place’, wat hij op dit moment niet merkt. In de afgelopen 8 jaren heeft Juspol 5 ministers gekend, waarvan de laatste als waarnemer (Michael Misidjan, Edward Belfort, Jennifer van Dijk-Silos, Eugene van der San, en waarnemer Ferdinand Welzijn). Uitgaande van de eisen die Gangaram Panday zou stellen, zag hij maar één goede minister van Juspol in wording: Eugene van der San. “Hij was een van de ministers die de goede weg opging, maar amang mofo kiering”, meent Gangaram Panday.
In hetzelfde vraaggesprek werd de politicus gevraagd naar hoe het volgende bij hem in het oor klinkt: ‘Minister van Justitie en Politie, Keshopersad Gangaram Panday’. Hij reageerde er meteen afwijzend op. “Nee. Ik ben in De Nationale Assemblee en probeer de komende jaren daar mijn krachten te geven. Ik heb geen andere ambities”, aldus de oud-politieambtenaar, die binnenkort ook zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!