Staatsolie renoveert toilettengroepen Sweetschool

Schoolhoofd Viresh Changoer en SPSC-topman Eddy Frankel onthullen het naambord bij de ingebruikname van de gerenoveerd toilettengroep van de Alexander Sweetschool
Schoolhoofd Viresh Changoer en SPSC-topman Eddy Frankel onthullen het naambord bij de ingebruikname van de gerenoveerd toilettengroep van de Alexander Sweetschool

Staatsolie renoveert toilettengroepen Sweetschool 2De leerlingen werden ongeduldig om een glimp op te vangen van de gerenoveerde toilettengroepen van de Alexander Sweetschool te Livorno. Eenmaal de deuren werden geopend, renden ze allemaal naar binnen. Eddy Frankel, topman van SPSC, de dochtermaatschappij van Staatsolie, sloeg de trotse kinderen gade. SPSC, de energie-opwekkingstak van de Staatsolie heeft samen met de moedermaatschappij deze renovatie gefinancierd. “Vraag me nog niet hoeveel het precies heeft gekost, want er kwamen steeds meerwerken bij”, zegt Enid Bergval, hoofd Corparate Communications van Staatsolie. “Tussen de US$ 10.000 en US$ 20.000.” Vrijwel alles is vernieuwd, gemoderniseerd en effectief gemaakt. Ook de lerarentoiletten zijn aangepakt. Schoolhoofd Viresh Changoer was heel blij met dit initiatief van Staatsolie. Hij vroeg de scholieren om er heel zuinig mee om te gaan en er jaren van gebruik te maken. SPSC-topman Frankel benadrukte dat goede leerprestaties niet alleen door studie technische zaken komt. “Ook andere randvoorwaarden zijn er nodig, waaronder goede toiletten. Zodat je dan geen zorgen hoeft te maken hoe je je behoefte gaat doen en je kan concentreren op de lessen.”
Buurtraad
Bergval legt uit dat de Sweetschool niet de enige is waar de toilettengroepen gerenoveerd zijn. “We hebben afgelopen week ook bij de omliggende onderwijsinstellingen R. Sewbaranschool, SO Livorno en OS Livorno 2 de gerenoveerde toiletten in gebruik genomen”, zegt ze. Staatsolie heeft vorig jaar een burenraad opgericht, waarin 5 mensen van de directe omgeving van de Staatsolie Raffinaderij te Tout Lui Faut. De burenraad geeft dan de noden en voorkeuren aan, die Staatsolie dan op haar beurt uitvoert. “We willen dat de buurtbewoners zelf aangeven wat ze willen. Dit project was onder andere een van ze”, vertelt Bergval. Binnenkort wordt een speeltuin in gebruik genomen op het BKV Sportcomplex aan de Tout Lui Faut Middenweg. “We staan open voor allerlei projecten. We roepen de buurtbewoners op om hun noden kenbaar te maken.”
Beursalen
Een project waarop Bergval heel erg trots op is, is het beursalenprogramma dat ze vorig jaar hebben uitgevoerd. “Drie beste studenten van verschillende niveaus hebben een studiebeurs gekregen. Voor de tweede en derde beste hebben we ook verder begeleid met programma’s. Zo hebben ze vorig week een rondleiding gehad bij de raffinaderij. Verder krijgen ze ook andere zaken via andere organisaties om zich verder te ontwikkelen”, zegt Bergval tot slot.

error: Kopiëren mag niet!