Luchtvaartveld heeft vertrouwen in ervaring nieuwe directeur Casas

1Luchtvaartveld heeft vertrouwen in ervaring nieuwe directeur CASASDe Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas) is een toezichthoudend technisch orgaan. De leider van deze organisatie moet in ieder geval goed onderricht zijn in zowel de management als de luchtvaart technische aspecten, waar de organisatie in het dagelijks leven mee geconfronteerd wordt. Ervaring is een van de kerncomponenten voor een directeur bij de Casas. Een goede manager bij Staatsolie bijvoorbeeld zou nimmer een goede directeur bij Casas kunnen zijn. Een Casas-directeur moet luchtvaart-technisch goed onderlegd zijn. Dat was volgens oude collega’s van ex-directeur Brain de Souza allemaal te zien aan de kwalificaties van De Souza. Dit wordt ook deel van de internationale compliance, en vooral een maatstaf voor de ICAO (de Internationale Luchtvaartorganisatie). Die zal in ieder geval kijken naar de papieren van de leider van deze organisatie.
Vertrek De Souza geen verrassing
Voor veel van zijn collega’s in het veld was het vertrek van De Souza geen verrassing. Vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd en vooral zijn ervaring (die het niveau van Casas ver te boven ging) zagen zijn ondergeschikten en collega’s hem wel vertrekken. “De ervaring die Brain heeft, is boven de materie gaan uitstijgen. Ik zeg niet dat het werk niet uitdagend was voor hem, maar je moet hem nu op hoger niveau aansluiten. Casas is hoog niveau, maar Brain zijn ervaring kun je best gebruiken op beleidsniveau”, stelt een bron.
De nieuwe directeur
Anjulio Wolf is geen onbekende in de sector. Hij werd op 1 februari 2018 bij resolutie benoemd tot de nieuwe leider van de organisatie. “Als je een doorsnee zou moeten maken binnen de Casas, zou je automatisch moeten vallen op Anjulio”, stelt een anonieme bron van de krant, die nauw betrokken is in de sector. Oude collega’s van De Souza verwachten een even goede werkrelatie met Wolf, gezien zijn bewegingen niet onbekend zijn binnen de sector.
Achtergrond Wolf
Wolf was voor het laatst in de functie van flight safety division manager bij de Casas (1,3 jaren). Daarvoor was hij al 16,5 jaren verbonden aan de Casas als flight operations inspector. Hij begon in het jaar 2000 aan de Airman Flight School in Oklahoma, USA, en vervolgde dit in 2002 met de IATA Dangerous Goods Management. Wolf deed daarna nog de IATA Air Operator Certification Course (Geneva, Switzerland 2002), FAA & ICAO Government Aviation Safety Inspectors Cours,( Oklahoma, USA 2003), Evaluatie van Luchtvaartmanagement Systemen (FAA Academy, Oklahoma, USA 200), Burgerluchtvaartongevallen (Oklahoma, USA 2007), Safety Management Systems (International Civil Aviation Organization, 2008), Basic Instructor Training (Enfield HCA, Nederland, 2008), Luchtvaart Beveiligingstraining (Transportation Security Administration, USA 2009), Boeing 737 Type Rating (PAN AM Academy, USA, 2010) en Management Skill voor eerste lijn supervisors (Bendt Training & Consultancy, 2013).
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!