Jogi: “Nerkust kon ook andere mensen hebben verwond”

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) spreekt van geluk dat de districtscommissaris(dc) van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust, geen onschuldige mensen heeft verwond bij het recent schietincident zaterdagochtend in zijn woning. Het vuistvuurwapen van de dc is in bewaring genomen door de politie. De dc zou zich met het vuurwapen hebben verwond in zijn linker dijbeen nadat het vuurwapen afging tijdens het ontladen. “Het is nu overduidelijk dat Nerkust niet kan omgaan met vuurwapens. Ik denk dat het tijd wordt dat alle bezitters van vuurwapens een tussentijdse training volgen”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. Als het aan Jogi ligt, zou de burgervader zijn wapen niet moeten terugkrijgen. De VHP’er stelt voor om bijvoorbeeld bij de verlenging van de vuurwapenvergunning bepaalde korte testen te verplichten. Hoewel de dc wel in het bezit is van een wapenvergunning, zegt Jogi dat er een heleboel mensen rondlopen die hun vuurwapens jaren niet hebben gebruikt. Dit is ook het geval bij leden van gewapende machten. In de media zijn vaker berichten verschenen, waarbij politieagenten zichzelf per ongeluk met vuurwapens verwonden. “Al deze zaken vormen een gevaar voor onschuldige burgers. Mensen gebruiken het wapen merendeels om anderen af te schrikken. Hoe vaak schiet een politieagent met zijn dienstwapen? Soms nooit”, aldus de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!