Partijcongres accepteert verscherpte statuten VHP

2Partijcongres accepteert verscherpte statuten VHPVHP zal campagne op straatniveau voeren tot verkiezingen 2020

Het partijcongres van de VHP heeft de aanvullingen en wijzigingen van de statuten met algemene stemmen goedgekeurd. Er waren 0 onthoudingen en 1 persoon stemde tegen. Deze was Geetapersad Gangaram Panday. “De VHP wil regeermacht verwerven bij de komende verkiezingen en daarvoor moeten je statuten in lijn zijn met je doelstelling. Waar nodig moeten zaken aangepast worden”, zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Ook de punten waarover er veel discussie was, te weten over de termijnregeling en oprichten van kernen, zijn na uitleg van het hoofdbestuur unaniem aangenomen door de leden. Ook het financieel verslag over 2016 werd goedgekeurd. Er werd door het hoofdbestuur ook verslag gegeven over de periode juli 2016 tot februari 2018. Verder is het hoofdbestuurslid Sidik Moertabat officieel toegelaten door het partijcongres.
Strategisch plan
VHP-ondervoorzitter Glenn Oehlers lichte een tipje van de sluier over het strategisch plan dat binnenkort af zal zijn op weg naar de verkiezingen van 2020. “Wij willen een brede politieke beweging zijn, die bij de verkiezingen als grootste uit de bus moet komen. Wij willen regeerverantwoordelijkheid en dat doe je als je de meeste zetels behaalt. Binnenkort zal er een strategisch plan gemaakt worden, waarbij alle cijfers van nu naar voren gehaald zullen worden en de predicties tot de verkiezingen gedaan zal worden”, maakte Oehlers bekend. Santokhi voegde erbij dat het strategisch plan landelijk zal zijn. “Van landelijk tot districts-, tot ressort- en straatniveau zal aan de structuren gepresenteerd worden wat men moet doen om de verkiezingswinst te behalen”, zei de topman van de oranje partij. De VHP zal in samenwerking met alle structuren zelfstandig naar de verkiezingen van 2020 werken.
Speciaal fonds
Santokhi haalde ook aan dat door de verslechterde economische situatie in het land, het ook heel moeilijk wordt de partij te runnen. “Vooral met de verkiezingen op komst heb je veel geld nodig om campagne te voeren. Waar we de zaak met donaties van 50 man konden financieren, heb je daarvoor nu 1000 personen nodig. Want ook de donateurs voelen de recessie.” De VHP zal een fonds opzetten, waarbij een ieder die de partij wil ondersteunen met hoeveel dan ook, deze kan storten in het fonds. “Het wordt een vrijwillige bijdrage van mensen die willen en kunnen. Elke cent zal een bijdrage leveren”, zei Santokhi.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!