Politieman schiet op vermoedelijke accudief

Een agent van politie heeft vrijdagochtend gericht geschoten op een voertuig, dat kort tevoren betrokken was bij een auto-inbraak aan de Kamperfoelistraat. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de politieman ook in de vermelde straat woonachtig is. Hij keek uit een raam omdat de honden danig tekeer gingen. Hij zag een man een accu uit de wagen van zijn buurvrouw wegnemen. De verdachte stapte met de accu in een blauw gelakt voertuig en reed weg. De agent in kwestie pakte zijn dienstwapen en ging uit zijn woning achter de dief aan. Hij zag dat het bedoeld voertuig over de Zonnebloemstraat reed en loste daarbij twee schoten op het voertuig. Volgens de politieman heeft de autobestuurder de bevelen van hem genegeerd, waarna hij gericht schoot op de wagen. Volgens de politieman had de autobestuurder kort daarvoor iemand aan de L’Hermitageweg afgezet. Na de schietpartij meldde een slachtoffer zich aan op de afdeling Spoedeisende Hulp met schotverwondingen aan zijn borststreek en rechterarm. De politie werd ter zake ingeschakeld. Uit de verklaring van de gewonde blijkt dat hij niets te maken heeft met de inbraak. Hij reed met zijn vriendin over de vermelde straat toen iemand gericht op zijn voertuig schoot. Zijn vriendin die ook in de wagen zat, heeft de gewonde naar het ziekenhuis gebracht. Er is geen andere accu in de wagen van de autobestuurder aangetroffen. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!