Woningeigenaar voorkomt gewapende roofoverval

De politie van De Nieuwe Grond kreeg donderdag op klaarlichte dag een melding van een mislukte roofoverval in een woning aan de Abigaelslustweg. Uit een gesprek met de benadeelde, S.C. blijkt dat hij op het moment van de overval thuis aan kwam. Bij aankomst merkte hij dat de garagedeur open stond en hij zag ook dat er een crimineel in de garage was. Op dat moment kwamen er nog twee andere criminelen uit zijn woning. Beide verdachten haalden een vuistvuurwapen tevoorschijn en richten deze vervolgens op de eigenaar. S.C. rende terug naar zijn wagen en drukte keihard op de toeter. De daders zijn toen via de achterzijde van de woning weggevlucht. Ten tijde van de beroving was zijn 70-jarige moeder thuis. Zij werd in de woning onder schot gehouden door de indringers. Volgens de woningeigenaar was hij net op tijd thuis aangekomen en kon hij daardoor de verdere uitvoering van de beroving voorkomen.

error: Kopiëren mag niet!