PL presenteert op 3 maart ruim 50 nieuwe kernen

Tijdens haar eerste Aktua Festa op zaterdag 3 maart zal de Pertjajah Luhur (PL) ruim 50 nieuwe kernen presenteren. Deze kernen zijn in de afgelopen weken geïnstalleerd of geherinstalleerd. Tijdens de Aktua Festa zullen partijtoppers ook ingaan op de actuele situatie in het land, zoals het desavoueren van DNA-voorzitter Jenny Simons door president Desi Bouterse, toen het staatshoofd bij de begrotingsbehandeling op dinsdag 27 februari zonder enige melding wegliep uit het parlement.
“Simons kan eigenlijk niet anders handelen, want dankzij verraad is zij in staat geweest de voorzittersstoel te bezetten”, zegt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Dat heeft ook gemaakt dat de parlementsvoorzitter niet heeft ingegrepen en de ministers niet tot de orde heeft geroepen, toen ook zij na de de president ’s lands vergaderzaal verlieten. “In plaats daarvan heeft zij de vergadering verdaagd”, merkt Somohardjo op.
Een andere kwestie die zaterdag zal worden besproken is het feit dat de overheid geld heeft geleend van de NDP om vlaggen te kopen. Het gaat om een bedrag van SRD 54.000. “Kan de regering dat bedrag niet eens opbrengen? Dat riekt naar corruptie en misleiding. Moeten we verwachten dat de NDP tijdens de verkiezingen ook geld zal lenen aan de overheid en in ruil daarvoor verkiezingswinst zal willen claimen?” zegt een bezorgde Somohardjo.
De PL-voorzitter vervolgt: “En wat valt er in deze kwestie nog te onderzoeken? Betrokkenen hebben toch openlijk toegegeven dat de NDP het geld heeft geleend?”
De begrotingsbehandeling wordt op donderdag 1 maart voortgezet. De PL-fractie in De Nationale Assemblee kijkt uit naar de beantwoording van de vragen door minister Gilmore Hoefdraad van Financiën.
Dat er pakketten worden verkocht aan burgers die het moeilijk hebben, vindt PL-voorzitter Somohardjo op zich trouwens een prijzenswaardig initiatief. “Zeker als de pakketten een waarde hebben van ongeveer SRD 250 en je verkoopt het voor SRD 90. Maar wat gebeurt er dan met de rest van het volk? Want het neemt veel meer weg van ons als volk: de koers stijgt ongecontroleerd, je inkomen is bij lange na niet meer genoeg om uit te komen, de devaluatie van ons geld is meer dan 60%. Met andere woorden: je wordt gepakt met je eigen geld”, zegt Somohardjo, die deze situatie zaterdag ook zal aankaarten.

error: Kopiëren mag niet!