“Veilig leerklimaat op school”

1Veilig leerklimaat op school”1De Stichting Zelfontplooiing en Bewustwording van Jongeren heeft gisteren haar eerste activiteit met als thema ‘Veilig leerklimaat op school’ afgesloten. Deze activiteit is gehouden op de Sohansinghschool met de leerlingen van leerjaar 7 (vijfde klas). De schenking voor de school kwam van Intervast Suriname NV. Het bedrijf schonk een kopieermachine aan de school. Er worden ook 20 behoeftige leerlingen financieel ondersteund in schoolaangelegenheden (leermiddelen, schoolactiviteiten die gepaard gaat met geld etc.) gedurende dit schooljaar.
Widjai Sardjoe, directeur van Intervast NV, stelt dat zulke stichtingen een enorme hulp zijn voor bedrijven. “Het sociale moet er wel zijn. Als dit soort stichtingen er niet zijn om projecten te trekken, kunnen wij als directeuren ons niet inzetten voor het sociale. Daarvoor hebben wij geen tijd. Wij moeten dus heel blij zijn dat er mensen zijn die zich vrij maken voor dit soort zaken. Wij moeten die mensen te allen tijde ondersteunen”, stelt Sardjoe. De leerlingen die deel hebben genomen en de school kregen van de stichting een certificaat als blijk van waardering. Hiermee heeft de stichting een begin gemaakt om haar doelen te realiseren.
De stichting is opgericht in december 2017. Zij heeft een aantal doelstellingen. Een daarvan is de sociale, maatschappelijke, economische, culturele en educatieve ontwikkeling evenals het leefklimaat van jongeren in Suriname ter hand te nemen. Het gaat uiteindelijk om het bewustmaken van jongeren om te werken aan hun zelfontplooiing. Het idee om deze stichting op te richten kwam van Wilma Mathoera–Chhangur (pedagoog).
Zij vindt dat jongeren al vroeg moeten beseffen dat zij op eigen houtje moeten werken aan hun ontwikkeling. Door activiteiten die de stichting voornamelijk op scholen ontplooit, probeert ze jongeren bewust te maken om te werken aan hun eigen ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!