Minderjarige bromfietser overleden in ziekenhuis

De 15-jarige bromfietser Awinash Jokhoe is maandagmorgen overleden in het ziekenhuis. Awinash was vanwege zijn leeftijd niet bevoegd om een bromfiets te besturen. Het slachtoffer was op maandag 1 januari 2018, dus ruim 2 maanden geleden, betrokken bij een aanrijding aan de Pandit Tilakdharieweg tussen een auto en de bromfietser. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de 42-jarige autobestuurder N.B. vanuit een inrit kwam. Hij heeft de recht doorgaande rijrichting van de bromfietser doorkruist met als gevolg de botsing. Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met de automobilist. N.B. gaf aan dat hij inderdaad vanuit een inrit kwam. Hij had de brommer al op een afstand van bijkans 20 meters opgemerkt. De bromfietser hield het stuur vast met één hand. N.B. vermoedt dat de bromfietser bezig was met zijn telefoon en dat hij op dat moment niet lette op het verkeer. “Toen hij de auto zag was het voor hem al laat. Mijn wagen stond dat moment stil”, zegt de autobestuurder. De politie van Richelieu heeft het rijbewijs van de autobestuurder op dezelfde dag ingevorderd, omdat Jokhoe een fractuur aan zijn been had opgelopen. Hij was opgenomen in het ziekenhuis en was bovendien niet aanspreekbaar. Na bijkans 2 maanden heeft de 15-jarige bromfietser het leven gelaten in het ziekenhuis. Dit slachtoffer wordt niet opgetekend als een verkeersdode. Wanneer een slachtoffer van een aanrijding c.q. verkeersongeval binnen een maand, dus 30 dagen komt te overlijden, wordt dat slachtoffer wel opgetekend als een verkeersdode.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!