Advocaat vraagt een kans voor roofverdachte

Benoni K. riskeert een celstraf van een jaar met aftrek. Op 6 december 2017 heeft het Openbaar Ministerie tegen deze verdachte een strafvoorstel van een jaar geëist wegens diefstal middels geweldpleging. Hij heeft op 4 juli 2017 een vrouw aan de Dr. Sophie Redmondstraat beroofd van haar tas. In deze strafzaak heeft advocaat Justina Eduards woensdag gepleit. Zij voerde aan dat hij vanaf het vooronderzoek heeft toegegeven de vrouw te hebben beroofd. Hij was op die bewuste dag samen met zijn vrienden alcohol aan het gebruiken. Eén van de vrienden kwam toen met het idee om de vrouw te beroven. De verdachte had zonder na te denken de tas inderdaad weggerukt. Naderhand is de verdachte wel tot besef gekomen van zijn verkeerd handelen en heeft hij duidelijk spijt betuigd. De verdachte heeft beloofd deze handelingen in het vervolg achterwege te laten en zijn leven te verbeteren. Hij wil een einde hieraan maken en in het vervolg steeds het goede pad opgaan. De raadsvrouw verzocht de rechter om de verdachte een kans te willen gegeven. Hij zal zijn school weer proberen op te pakken om aan eigen verdiensten te komen. Eduards verzocht de rechter om de eis van de vervolging niet mee te nemen en de verdachte binnen korte tijd naar huis te sturen. De verdachte is voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Op 21 maart velt kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor vonnis in deze zaak. Benoni blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!