Overhandiging raamwerk aan Justitie en Politie

Overhandiging raamwerk aan JustitieministerHet ondersteuningsteam van het Korps Politie Suriname (KPS), heeft een raamwerk met alle knelpunten van het KPS aan de waarnemend minister, Ferdinand Welzijn, overhandigd. Dit team werd op donderdag 20 juli door de bewindsman geïnstalleerd. Het initiatief tot het installeren van het team werd genomen, na het conflict tussen de toenmalige korpsleiding en de politiebond. Zaken aangaande de politieorganisatie moesten met spoed geordend worden. Met de indiening van het raamwerk heeft het team voldaan aan een onderdeel van zijn taakstelling. In het vervolgtraject zal het team tezamen met de werkgroepen, welke binnen het korps zijn ingesteld, verder werken aan structurele hervormingen binnen het KPS om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Het ondersteuningsteam is voor de duur van een jaar ingesteld en wordt voorgezeten door Carlo Hunsel, voormalig korpschef. Het raamwerk is op donderdag 18 januari 2018 aan de minister aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!