Iamgold doet eerste overdracht aandelen aan Staat Suriname

Steve Letwin, CEO en president van Iamgold Corporation, heeft bij zijn recente bezoek aan Suriname de eerste, van drie tranches aandelenoverdrachten gedaan aan de staat Suriname. President Bouterse heeft symbolisch de eerste 1.041.667 aandelen in ontvangst genomen. De afspraken over de aandelenoverdracht dateren van 2016 bij de ondertekening van het exploratierecht voor de Saramacca concessie. De details rondom deze overeenkomst zijn destijds bekend gemaakt door het bedrijf.
Op 30 augustus 2016 heeft het bedrijf een intentieverklaring getekend met de regering om de rechten te verwerven van het Saramacca gebied met de bedoeling binnen twee jaar exploratieactiviteiten uit te voeren. Bij de ondertekening is een eerste aanbetaling van US$ 0,2 miljoen gedaan om Rosebel onmiddellijke toegang te verschaffen tot het terrein. Na succesvolle oriëntatie heeft het bedrijf een maand later de intentieverklaring geratificeerd om het Saramacca gebied te kopen. Er is vervolgens US$ 10 miljoen betaald in contanten en is overeengekomen om 3.125.000 miljoen gewone Iamgold aandelen in drie gelijke jaarlijkse transacties uit te geven aan de Surinaamse regering.
Binnen de afspraken, rondom de concessie overdrachten, zullen er dus nog twee aandelenoverdrachten zijn voor beide iets meer dan 1 miljoen aandelen. De staat Suriname is vrij om deze aandelen te behouden dan wel te verhandelen op de beurs. Met de afspraken heeft de staat, los van de royalties en belastinginkomsten, een direct belang in het functioneren van het bedrijf waardoor het kan profiteren van gunstige productiecijfers en goudprijzen.

error: Kopiëren mag niet!