Nieuwste politieke partij heet Strei!

De trekkers van de politieke partij Strei! (foto: FB Maisha Neus)
De trekkers van de politieke partij Strei! (foto: FB Maisha Neus)

1 Nieuwste politieke partij heet Strei 2Suriname is nog een politieke partij rijker. Strei! is de nieuwste partij waarvan de notariële akte gisteren gepasseerd is. De trekker van deze partij is Maisha Neus. “29 januari de dag waar we zolang naar hebben toegewerkt! De start van een nieuwe beweging in Suriname! Dit is het bewijs dat doorzettingsvermogen, hard werk en geloof hebben in het geen je doet uiteindelijk zal lonen. Het was een lange weg met veel obstakels, teleurstellingen en problemen but we did it! #STREI!”, prijkt op de Facebook pagina van Neus. Eén van de personen die een grote ondersteuner en steunpilaar is van deze partij, is Gulshan Alibux. “De samenleving vraagt om een alternatief. Na vanaf april 2017 geprotesteerd te hebben, is opgemerkt dat wil je het systeem veranderen, je eerst erin moet komen”, zegt Alibux. “We hebben niet gestaakt om in de politiek te komen, maar omdat het beleid van de regering heel slecht was.”
Alibux geeft aan dat de bevolking naar gelang van tijd niet meer op straat kwam. “Maar ze bleven ons ondersteunen op andere manieren. We begrepen ze ook. Er is broodvrees door op straat te komen. En ook voor hun eigen veiligheid. Maar ze willen wel verandering en dat kan je doen door binnen te komen”, zegt hij.
Op dit moment zijn de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij in orde. Naast Neus en Alibux zijn de andere trekkers Pukusjani Dawsa, Kuang Ying Cheong en Samuel Jabini. Wat vaststaat, is dat de partij landelijk gaat opereren. Alibux legt uit dat alles veel tijd kost. “Nu gaan we ons focussen op het vormen van een goed bestuur en de structuren daarom heen. En dat gaat ook veel tijd kosten. We willen niet hetzelfde zijn als de rest”, zegt hij. Of Strei! mee zal doen aan de verkiezingen van 2020, daarover kan hij nog niets zeggen. “De wil van het volk zal dat bepalen.”
JG

error: Kopiëren mag niet!