Voortzetting begrotingsbehandeling afhankelijk van huiswerk regering

De voortzetting van de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2018 is afhankelijk van de vorderingen die de regering boekt om deze conform de voorstellen van het parlement te wijzigen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deelde dinsdagavond tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) mee dat zij reeds contact hierover heeft gehad met vicepresident Ashwin Adhin. De bedoeling is dat zij deze week nog een inzicht van Adhin kan krijgen of zij komende week of de week daarna de uitgestelde vergadering van december 2017 kan voortzetten. De regering heeft een conceptnota van wijziging aangeboden, maar enkele zaken aan de inkomstenzijde moeten nader worden toegelicht. De regering wil enkele miljoenen extra binnenhalen door overheidsaandelen, overheidsgebouwen in de binnenstad te verkopen en de kosten van grondhuur te verhogen. Geerlings-Simons streeft er wel naar de vergadering komende week uit te schrijven.
FR

error: Kopiëren mag niet!