Cannabis voor medicinale doeleinden niet meer illegaal

De wet Verdovende Middelen is dinsdagavond met algemene 33 stemmen gewijzigd. Met deze wijziging is de nationale wetgeving in overeenstemming gebracht met het Verdrag van Wenen, waar Suriname partij van is. Dit verdrag heeft te maken met de strijd tegen de sluikhandel in verdovende middelen en psychotrope stoffen. De wetswijziging regelt ook de invoer van chemische stoffen (precursoren) die gebruikt worden voor fabricage van producten en narcotica. In deze wet is cannabis met een Tetrahydrocannabinol (THC) gehalte van 1,5% voor medicinale doeleinden niet meer illegaal. Hoewel de teelt van vezelhennep voor industriële doeleinden theoretisch mogelijk wordt, is er een wet nodig voordat mensen over kunnen gaan tot telen van hennep. Die wet moet nog worden gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!