VHP-fractie in DNA afgereisd naar India

De VHP-fractie in de DNA, onder leiding van VHP-voorzitter Chan Santokhi, is gisteren afgereisd naar India in verband Pravasi Bharatiya Divas. De VHP zal met 7 leden deelnemen aan deze conferentie. Alle DNA leden met een Indiase roots zijn uitgenodigd voor deze conferentie om hun ervaring als parlementariërs te delen met anderen.
Pravasi Bharatiya Divas is een dag die door India jaarlijks op 9 januari wordt herdacht voor erkenning aan de bijdrage die de Indiase gemeenschap buiten India levert aan de ontwikkeling van India.
Zo ook organiseert India dit jaar in het kader van haar diaspora beleid een PIO (Persons of Indian Origin) Conferentie voor Parlementariërs op 9 januari 2018. Verspreid over de wereld zijn er ongeveer 285 parlementariers van Indiase origine en verwacht wordt dat meer dan 125 zullen deelnemen aan de conferentie.
In hun respectieve landen hebben van de 285 parlementariërs, 70 van hen ministersposten bekleed, alsook de posten van parlementsvoorzitters en premiers. Alleen al in de Verenigde Staten zijn vier leden van het Huis van Afgevaardigden en een Senator, allen van Indiase origine.
Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken van India is de omvang van India’s diaspora thans 31.2 miljoen mensen. Dit aantal is ingedeeld in 4 groepen te weten: de diaspora in het midden oosten die 8.5 miljoen mensen telt; de oudere diaspora bestaande uit 1.7 miljoen emigranten; mensen met de Indiase nationaliteit die buiten India wonen; Indiërs, inclusief studenten die voor kort of lang verblijf in het buitenland vertoeven voor wetenschappelijke doeleinden.
Naast uitwisselingen van ervaringen zal ook erkenning worden gegeven aan de huidige generatie die het maatschappelijk zo ver gebracht heeft als nazaten van de groep oudere diaspora bestaande uit 1.7 miljoen emigranten, die veelal ongeschoold naar onbekende oorden vertrokken voor een beter bestaan. Vermeldenswaard is dat de PIO-conferentie voor Parlementariërs, de eerste conferentie in haar soort is.
VHP

error: Kopiëren mag niet!