Onderhandelingen BvL/ALS en Adhin lopen op de klippen

De onderwijsperikelen beginnen wederom op te borrelen. Op sociale media circuleert namelijk een oproep van vakbondsleider Wilgo Valies waarin hij de leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) oproept voor een algemene ledenvergadering (alv) op 8 januari 2018. De aanleiding hiervoor is een stagnatie vanuit de kant van de autoriteiten. Daarom zullen de gelederen aanstaande maandag omstreeks 10:00 uur bij elkaar komen in het BvL-centrum om zich te beraden. In de oproep staat overigens vermeld dat de VOS-leraren, -shopstewards en -schoolleiders niet mee moeten werken aan de voortgang van het onderwijs totdat er geen compromis is bereikt met de onderwijsbonden.
De volksvertegenwoordiger Patricia Etnel (NPS) heeft onlangs gewaarschuwd dat de interventie van Adhin, waarbij er een tijdelijke oplossing was bereikt, slechts brandjes blussen is. Thans blijkt dat de onderhandelingen inderdaad op de klippen zijn gelopen. Ook Valies liet tijdens een persconferentie op 14 december 2017 weten dat de onderwijsacties, welke initieel gestart was omtrent de nieuwe maatregelen op het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao), niet beëindigd waren maar slechts opgeschort. De reden van deze opschorting was het intrekken van de resolutie betreffende de uitbetaling van de overuren en fictieve overuren regeling. Het bestuur van BvL/ALS zou daarbij zeggenschap krijgen bij de herziening van deze resolutie, waarna in dit verband de onderhandelingen van start waren gegaan op 19 december 2017. Het ziet ernaar uit dat de autoriteiten het eenrichtingsverkeer van handelen niet hebben losgelaten, waardoor het herstarten van het onderwijs op 10 januari 2018 op de middelbare scholen, waarbinnen de repetities en schoolonderzoeken (SO) eveneens gepland staan, onzeker is.
KSR

error: Kopiëren mag niet!