200 bevorderingen binnen Korps Penitentiaire Ambtenaren

200 bevorderingen binnen KPA 1
200 bevorderingen binnen KPA 2
200 bevorderingen binnen KPA 3Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond bij het Korps Penitentiaire Ambtenaren, prees gisteren de inspanning van de minister van Justitie en Politie bij het realiseren van ruim 200 bevorderingen binnen de organisatie. “Zijn inspanning is van dien aard geweest dat wij vandaag hier met zijn allen staan. Wij van de vakbond streven niets anders na dan overleg. We zitten in een transitiefase. Het korps maakt een verzelfstandigingsproces mee. Dat brengt groeipijnen met zich mee. Keulen en Aken zijn niet op een dag gebouwd”, zei de bondsvoorman. Ook diensthoofd Regilio Blijd kon het niet nalaten om na Gallant, voor een tweede ronde een applaus te vragen voor de minister.
Welzijn was aanwezig in hoedanigheid van waarnemend minister van Justitie en Politie. Hij benadrukte dat de organisatie valt en staat met degenen die het werk moeten uitvoeren. Beleid maken kan op alle niveaus worden gedaan. “Het is niet zo dat een organisatie valt en staat met een leiding. De mensen die dat denken, hebben een verkeerd beeld van hoe een organisatie in elkaar zit. Die hebben helemaal geen verstand van zo een organisatie. Ook degene die pas in dienst is, heeft een taak om uit te voeren, om de organisatie in stand te houden”, stelt Welzijn. De verzelfstandiging van het KPA staat al geruime tijd op de rol. Dit is voor de bond momenteel ook een focuspunt. De bond ziet de potentie in de organisatie om zelfvoorzienend te kunnen zijn. Dit zegt Gallant binnen het kader van de huidige bedrijfsvoering die al zichtbare indicaties daartoe geeft.
Gallant verpakte de problemen binnen het KPA in ‘uitdagingen’. “Wij gaan dagelijks uitdagingen aan. Dat wil niet zeggen dat wij het minder moeilijk hebben in ons functioneren. De minister heeft ook aan gerefereerd dat de omstandigheden waar wij in werken, niet ideaal zijn. Wij zijn ook onderdeel van de grote administratie. Wij ontberen ook zaken als schoeisel. Er moet nog aandacht zijn voor bevorderingen, doorstromingen, opleidingen, achtergestelden etc. Wij zitten echter in een redelijke fase voor wat betreft overlegmomenten in vergelijking met een poos terug. Dat maakt dat de stemming luchtig is”, aldus Gallant.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!