Inspecteur van politie vrij in zaak verdwijning 3 kilo coke

De rechter-commissaris (rc) heeft donderdag de inspecteur van politie D.B. op basis van artikel 54 A van het Wetboek van Strafvordering in vrijheid gesteld. Advocaat Chandra Algoe had een gemotiveerd verzoek tot in vrijheidstelling ingediend bij de rc. Zij onderstreepte dat het dossier volstaat van verdachtmakingen en insinuaties, maar dat elk hard bewijs ontbreekt. De rc heeft het verzoek gehonoreerd en de politiefunctionaris naar huis gestuurd. De afdeling OPZ had bijkans een maand terug deze inspecteur in verzekering gesteld in de geruchtmakende verdwijningszaak van de 3 kilo coke. Er zijn nog 2 agenten aangehouden in deze zaak.
Begin november werden 2 politieagenten, te werk gesteld op politiestation Richelieu Commewijne, aangehouden in verband met de wonderbaarlijke verdwijning van 3 kilo in beslag genomen cocaïne. Op zaterdag 4 november was het Regio Bijstandsteam Oost bezig met controlewerkzaamheden op post Stolkertsijver. In een personenwagen onderschepten de agenten 3 pakjes van elk 1 kilo met daarin een witte substantie. Dit spul werd voor nader onderzoek uitgetest en het resultaat was positief. Het ging is deze om cocaïne. In verband met dit onderzoek werd de bestuurder C.B. aangehouden. De drugs werden overgebracht naar post Richelieu en vandaar naar de Narcoticabrigade. Opmerkelijk in deze is dat de drugs tijdens het transport van Richelieu naar Narcotica is veranderd in blom. De 2 eerder aangehouden agenten waren belast met het transport van de drugs naar Narcotica. Het gaat in deze om de agente A.D. en een politieman R.A. en de derde politieman M.S. Inmiddels is agent R.A. door de officier van justitie in vrijheid gesteld. In het belang van het onderzoek blijven de andere 2 wetsdienaren in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!