600 personen dreigen percelen te Smalkalden te verliezen

Het assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) aandacht gevraagd voor de ongeveer 600 mensen te Smalkalden West, die hun percelen dreigen te verliezen. De VHP’er bracht deze kwestie naar voren in aansluiting op het betoog van NDP-parlementariër Glenn Sapoen. Jogi voerde aan dat de overheid een lening van Euro 26 miljoen bij een lokale bank heeft genomen, waarbij het terrein van 90 hectare als dekking is gegeven. “Terwijl de regering een hypotheek gevestigd heeft op het terrein, gaat zij ertoe over om het terrein te verkavelen en uit te geven. De regering is te kwader trouw bezig geweest. Bijna wil ik zeggen dat de regering de bank heeft opgelicht”, stelde de VHP’er.
Volgens de parlementariër heeft de bankinstelling recent nog beslag laten leggen op deze percelen. “Wat is het lot van al die mensen die een beschikking hebben gehad te Smalkalden? Hoe gaat de regering deze Euro 26 miljoen terugbetalen als er ook Euro 10 miljoen bij aan een andere bank moet worden betaald?”, vroeg Jogi.
Deze kwestie werd enkele maanden terug al aangekaart door fractiegenoot Asiskumar Gajadien. Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) zei toen dat zij van haar collega van Financiën, Gillmore Hoefdraad, vernomen had dat de Staat royement zou aanvragen.
FR

error: Kopiëren mag niet!