Business School Paramaribo 18 jaar

1BSP reeds 18 jaar een begripBoshuizen Training en Consultancy en Business School Paramaribo (BSP) is reeds 18 jaar een begrip in Suriname. Dit opleidingsinstituut is vooral bekend voor het feit dat de werkende klasse de kans krijgt door te studeren. Meestal is het werken en studeren moeilijk met elkaar te combineren. Toch was dit mogelijk, dankzij de persoonlijke benadering van de directie, de docenten en het doorzettingsvermogen van de studenten zelf op dit instituut. Op zaterdag 1 december hebben 11 studenten hun bul in ontvangst mogen nemen. Acht van deze studenten hebben hun bachelordiploma gehaald in Bedrijfskunde, terwijl de 3 anderen zijn geslaagd in de opleiding Praktisch Personeelsmanagement. Om de studie te volbrengen, hadden de studenten een enorme portie wilskracht en doorzettingsvermogen nodig, daar de studie niet een eenvoudig traject was. Elke student heeft na ontvangst van het diploma ook op zijn eigen manier aangegeven hoe intens de studie was. En als het niet was door de persoonlijke motiverende houding van directeur Oesha Sewmangal-Jaipal hadden zij de studie niet voortgezet.
De studenten afgestudeerd van BSP zijn Sherill Edward, Anita Jagesar, Sharon Kasamoenadi, Tariq Achmatali, Kenneth Roepnarain, Herman Sloote, Wandana Ramlal en Aryan Panchoe (Bedrijfskunde) en Shanta Gangadin, Pricilla Sandin en Cecilia Tjappa (Praktisch Personeelsmanagement).
Een bacheloropleiding Bedrijfskunde is een studie die de student opleidt tot een all round bedrijfskundige professional. De student krijgt de theoretische bagage en praktische vaardigheden voor de inrichting van de organisatie, de financiële planning, de operationele processen en de HRM. De opleiding Praktisch Personeelsmanagement leert personeelstaken op een professionele wijze uitvoeren, er wordt kennis genomen van de theorieën rond het personeelsmanagement en op de hoogte gesteld van de belangrijke aspecten van de wetgeving op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Directeur en grondlegger van BSP, Sewmangal, sprak de geslaagden ook toe. Zij stelde enorm trots te zijn op deze groep geslaagden en wenste hen allen succes toe in hun verder carrière. “Als ik denk aan het voortraject, de coaching, de begeleiding, hebben elk van jullie dit verdiend en u hebt met deze bacheloropleiding een kroon gelegd op eerder gevolgde opleidingen en werkervaring, en niemand kan u dat afnemen”, aldus Sewmangal. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!