Verdachte in oplichtingszaak vrijgesproken

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag uitspraak gedaan in de strafzaak tegen de verdachte Anthony F. De magistraat heeft deze verdachte van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Dit, vanwege gebrek aan bewijs. Aan de verdachte wordt het verwijt gemaakt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting van twee personen. Op 6 maart dit jaar werd aangifte gedaan ter zake oplichting ten nadele van Glenn. De verdachte wordt ervan verdacht een buitenboordmotor en geldbedragen, namelijk SRD 450, SRD 125 en USD 2500, van de benadeelde te hebben afgetroggeld. Ook wordt hem het verwijt gemaakt dat hij een andere, een zekere Faisel, heeft opgelicht van SRD 125. De verdachte hield deze benadeelde voor dat hij een toegangspasje in het binnenland op de goudvelden in orde zou maken. Volgens de verdachte heeft hij inderdaad SRD 250 gevraagd om de toegangskaart in orde te maken. Omdat hij daarna is aangehouden, heeft hij de zaken niet in orde kunnen maken. De magistraat gaf aan dat de verdachte zich na zijn invrijheidstelling niet meer op de zitting heeft aangemeld. Hij heeft daarom geen kans gehad om zijn laatste woord te voeren.
In deze zaak had het Openbaar Ministerie een strafvoorstel van 10 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, gedaan tegen de verdachte. Zij achtte beide gevallen wettig en overtuigend bewezen. Anders dan de vervolging heeft de rechter geen van de feiten wettig en overtuigend bewezen geacht. De buitenboordmotor was inderdaad door de verdachte opgehaald bij de benadeelde en afgegeven ter reparatie. Omdat de motor bij de reparateur was aangetroffen, achtte de rechter de oplichting niet bewezen. Ten aanzien van de USD 2500 die hij de verdachte had geleend, is er ook geen bewijs geleverd. De verdachte werd vanwege gebrek aan bewijs vrijgesproken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!