Bouterse ondersteunt stopzetting ‘Zeven Even’

Bouterse ondersteunt stopzettingPresident Desi Bouterse ondersteunt het besluit van minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om het satirisch ochtendprogramma ‘Zeven Even’ bij Rapar Broadcasting Network (RBN) aan te pakken. Het programma, waarbij politici flink op de korrel worden genomen, is voor onbepaalde tijd uit de uitzending. “Misschien was het goed dat wij een paar van die bandjes afdraaien, maar dan zou het wel in comité generaal (geheime besloten vergadering, red.) moeten zijn. Ik heb een paar banden beluisterd en het zou niet goed zijn voor de gemeenschap dat die banden herhaald zouden moeten worden aan het publiek”, zei het staatshoofd dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA). Het besluit van Miranda heeft de afgelopen dagen voor behoorlijke kritiek gezorgd vanuit diverse organisaties, omdat volgens de wet noch de minister noch de president bevoegd is te toetsen of een programma ‘goed’ is. Er moet een Omroepraad komen volgens de wet. Deze is nog niet in het leven geroepen. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) gaat over de technische aspecten van de vergunning. Over de inhoud zou de minister geadviseerd kunnen worden door de Omroepraad. Miranda vindt in zijn brief dat RBN de vergunningsvoorwaarden overtreedt. Indien het bedrijf geen gehoor geeft aan de ingebrekestelling, zal de president geadviseerd worden de werking van de vergunning op te schorten. Nu blijkt echter dat de president allang geadviseerd is over het programma. Het was VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien die om meer duidelijkheid hierover vroeg. “Wij willen geen tijden hebben dat mediahuizen opgeblazen en platgeschoten worden, terwijl andere voor maanden gesloten worden”, stelde de VHP’er. Gajadien kreeg ondersteuning van DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons die stelde dat ook zij niet meer wil dat mensen een spreekverbod wordt opgelegd.
FR

error: Kopiëren mag niet!