1 jaar straf voor beroven winkelier

Henk Asikende mag een jaar brommen voor roof. Het strafbaar feit speelde zich in een winkel af. Volgens het Openbaar Ministerie is op beveiligingscamera’s vastgelegd hoe de veroordeelde de zaak is binnengegaan en een strijkijzer, enkele onderbroeken en badslippers gepoogd heeft weg te nemen. Doordat de winkelier de handelingen op tijd had opgemerkt, confronteerde hij Asikende met een bezemstok. Dit is toen de veroordeelde een mes tevoorschijn trok en de winkelier aan zijn arm verwondde. Op de strafzitting gaf de veroordeelde zijn handelingen toe, maar vond dat er slechts sprake was van diefstal. Volgens hem had hij het mes uit zelfverdediging moeten trekken, omdat de winkelier hem samen met een paar andere mannen aanviel. Huilend smeekte hij kantonrechter Rewita Chatterpal om hem een veel lagere straf op te leggen. “Ik wil naar huis. Hori rekening nanga leeftijd fu mi. Nooit moro mi o go ini wang winkrie”, zei een emotionele Asikende. Asikende is meerdere malen in aanraking gekomen met de politie en is ook meerdere keren voor dit soort strafbare feiten door de rechter veroordeeld. Volgens openbare aanklager Reshna Jhinkoe moet de samenleving beschermd worden tegen dit gedrag. De veroordeelde vindt het erg dat hij een jaar lang in de cel moet zitten om ‘een paar badslippers’.
FR

error: Kopiëren mag niet!