OM eist 18 jaar voor doodslag

Filho B., meer bekend als Piawi, riskeert een gevangenisstraf van 18 jaar voor doodslag van het slachtoffer Fabio Da Silva Sousa. Op 25 december 2016 kreeg de politie een bericht van een steekpartij te Toematoe. Ter plaatse aangekomen, werd het slachtoffer hevig bloedend op de grond aangetroffen. Hij werd vervoerd naar de Spoedeisende Hulp en werd bijkans twee weken ter observatie opgenomen. Hij had twee steken opgelopen, namelijk een in zijn borstkas en een in zijn rug ter hoogte van zijn stuit. Hij was niet aanspreekbaar. Als gevolg van de opgelopen letsel overleed het slachtoffer uiteindelijk. Openbare aanklager Nirmala Maikoe vindt dat van moord in casu geen sprake is, maar doodslag. Zij hanteerde het proces-verbaal van aangifte als bewijs. De werkgever van het slachtoffer schakelde de politie in. Hij vernam dat het latere slachtoffer een woordenwisseling kreeg met twee andere Brazilianen, te weten met Piawi en een andere persoon. Piawi bracht het slachtoffer steekverwondingen toe en verliet gelijk daarna de plaats. Volgens twee andere getuigen was de verdachte Piawi niet betrokken bij de vechtpartij. Het slachtoffer was verwikkeld in een woordenwisseling met twee andere Brazilianen. Die twee waren wel bevriend met de verdachte. Op een gegeven moment hielden de twee het slachtoffer in een wurggreep vast, waarna deze verdachte met een mes de steken toebracht aan het slachtoffer. De verdachte was daar bezig te borrelen toen het feit zich voltrok. Hij had niets te maken met de ruzie op zich. Hij heeft op verschillende momenten bij de politie toegegeven dat hij onder invloed van alcohol het slachtoffer had neergestoken. Rekening houdend met alle feiten en omstandigheden eiste het OM tegen de verdachte Filho een gevangenisstraf van 18 jaar met aftrek. Zij merkte op dat dronkenschap het feit niet disculpeert. De verdachte heeft door zijn handelen onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden. Advocaat Georgette Leter verzocht rechter Ingrid Lachitjaran om op een ander moment te pleiten. Op 4 december wordt de behandeling voortgezet. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!