Ramon Abrahams: “Bouterse pakt werkzaamheden hopelijk binnen twee dagen op”

1Ramon Abrahams_NDP heeft geen enkel reden te twijfelen aan HVB en BEP_De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft geen enkel reden te twijfelen aan de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) en de Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (HVB). “Nooit in de afgelopen twee jaren zijn er gevallen geweest waarvan je kunt zeggen dat de mannen chantagepolitiek hebben gevoerd”, zei de NDP-ondervoorzitter en raadsadviseur Ramon Abrahams zaterdag bij de proclamatie van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) als nieuwste politieke partij. De NDP-topper voerde aan dat zijn partij als grote broer de HVB altijd door dik en dun zal blijven ondersteunen. Hij vergeleek de situatie met het leger waar een soldaat verplicht is zijn gewonde collega op zijn schouders te sjouwen totdat hij medische hulp kan genieten. Abrahams, die namens de paarse partij de felicitaties overbracht, vindt dat de HVB potentie heeft te groeien tot een van de grootste politieke partijen van Suriname. “Blijf op de weg die jullie nu genomen hebben. Yu go mitit skwala. Bung takru skwala yu go mitie. Je mag fouten maken, omdat je werkt. Je moet wel uit die fouten leren om verder te kunnen gaan. Dat is hoe je groot wordt. Als grote broer ondersteunt de NDP deze coalitiepartner die bewezen heeft daadwerkelijk het belang van het land te ondersteunen. Mi kang gi yu a garantie: NDP de nanga unu!”, benadrukte de raadsadviseur.
2 jaren en 7 maanden tot volgende verkiezingen
Abrahams herinnerde de aanwezigen erop dat er exact 2 jaren en 7 maanden over zijn totdat de eerstvolgende verkiezingen op 25 mei 2020 worden gehouden. Gezien de verrichtingen van de NDP, BEP en HVB is hij ervan overtuigd dat de huidige coalitie nog een termijn kan aanzitten. “De helft is bijna voorbij. Deng skwala o kong. A sang sori k’ba dat wo kring go moro fara. In 2020 moeten wij Suriname bewijzen dat het om een standvastige regering gaat”, aldus Abrahams.
Bouterse pakt werkzaamheden hopelijk binnen twee dagen op
Abrahams verontschuldigde zich voor de afwezigheid van zijn partijvoorzitter Desi Bouterse die volgens hem graag persoonlijk aanwezig had willen zijn. “Lek fa unu sabi, a mang de bezig now now fu kisi eng srefi baka. Los fu a feit dat a mang e tang wroko. Hopelijk binnen wang tu dey a mang kang bigi pak a wroko op baka”, zei Abrahams. Volgens de raadsadviseur zal de president heel binnenkort weer beginnen met ‘het grote werk dat op zijn schouders ligt’.
‘Altijd mensen die wensen dat je een doodgeboren kind bent’
Ook BEP-voorzitter en parlementariër Celsius Waterberg vindt dat er potentie is in deze nieuwe partij. Gezien de huidige samenwerking kan hij ook met gerust hart stellen dat de BEP de ondersteuning zal blijven geven. “Natuurlijk ga je altijd mensen in de gemeenschap hebben die wensen dat je een doodgeboren kind bent”, stelde de politicus. Hij attendeerde de partijleden erop om door de gaan met ‘het goede werk’ en goed op hun hoede te zijn voor leden die enge belangen dienen en leden die te veel liegen. “Ley mang ini wang partij na wang siki”, aldus Waterberg. De NDP, BEP en HVB beschikken momenteel in totaal over 30 van de 51 zetels in De Nationale Assemblee (DNA). Opmerkelijk is dat ook de Palu met 1 zetel deel uitmaakt van deze coalitie, maar op geen enkel moment genoemd of meegeteld is.
FR

error: Kopiëren mag niet!