Noersalim eerste voorzitter HVB

Noersalim eerste voorzitter HVBMike Noersalim is zaterdag aangewezen als de eerste voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). De HVB, die initieel gestart was als de groep Sapoen, is na twee jaren officieel geproclameerd als de nieuwste politieke partij. Raymond Sapoen is benoemd tot politieke coach en Diepakkoemar Chitan is benoemd tot assistent coach. Het hoofdbestuur van de partij wordt verder aangevuld door Radjen Chitan, Inderpersad Baboeram, Soeparman Sawirjo, Sanjay Nannan, Benz Abas, Vergillio Rebin, Franklin Todie, John Doelatip, Ashwien Karaya, Ingrid Mook, Eric Samiran, Mohammed Isaak, Rudi Soerodimedjo, Mariette Nahar en Jutta Soekarnsingh. Het evenement van de partij werd goed bezocht. Een opmerkelijke zaak was de aanwezigheid van een grote groep personeelsleden van het ministerie van Binnenlandse Zaken waar Noersalim de scepter als minister zwaait. De nieuwbakken HVB-voorzitter is ervan overtuigd dat de partij een rol van betekenis zal hebben voor de ontwikkeling van Suriname. “Wij zeggen niet dat we een partij zijn die nooit slaapt. Wij zijn een partij die altijd beweegt, zelfs in onze slaap”, benadrukte Noersalim.
Verder gaf hij aan dat zijn team een wedstrijd speelt om te winnen. Met de proclamatie heeft de groep volgens hem het hoofdstuk met de Pertjajah Luhur afgesloten.
Chitan: ‘No wang mang n’e fasi deng zetel’
Partijtopper en parlementariër Diepakkoemar Chitan verzekerde de aanwezigen dat niemand de huidige twee zetels in het parlement zal kunnen afpakken. Vooral in Saramacca is hij zeker van zijn sterkte. “No wang mang n’e fasi deng zetel. Ai tang na HVB!”, stelde Chitan. Volgens de politicus, die zelf ook agrariër zegt te zijn, is er veel gedaan voor de landbouwsector in Saramacca. Volgens hem betekent HVB ook ‘Hulp Voor Boeren’. Hij riep de overige leden van de oude partij (Pertjajah Luhur) op om zich aan te sluiten bij de HVB. “In de HVB zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd. Ik heb voor de HVB gekozen, omdat in de oude partij niemand naar de jongeren luisterde”, aldus Chitan.
‘Ik ben van u, gebruikt u mij!’
Volgens Sapoen is ondanks de proclamatie nog veel te doen in het land. “Wij zijn begonnen als groep Sapoen. Daarna groep Sapoen-Chitan. Hierna is de groep een beweging geworden.” ‘Na lang bewegen’ is volgens hem besloten mee te doen aan de komende verkiezingen. “Dat zijn wij verplicht aan onze Surinamers en HVB’ers. Dus unu seti wang partij kong. Ondanks alle aanvallen zijn de mensen blijven geloven in de idealen van de partij en de democratie. Wij zeggen niet ‘wij maken het verschil’, maar ‘samen maken wij het verschil’. Ik ben blij lid te zijn. Ik ben van u, gebruikt u mij!”, zei de partijcoach. Het had volgens sommige sprekers een hartje gescheeld of ‘Sapoen was geslacht’. Volgens Sapoen is de partij niet gekomen om op de reservebank te zitten, maar de verkiezingen te winnen en te blijven. “Wij hebben al bewezen dat wij liefde geven. Wij geven vertrouwen, respect en partnerschap. Fa wi e vergader dja, wang lo sma nanga partij e kisie lusu bere”, aldus Sapoen.
FR

error: Kopiëren mag niet!