“Ik was een bordje eten gaan zoeken”

Vijay P. ontkent gepoogd te hebben om de woning van zijn familie in brand te stelen. Hij moest zich donderdag voor de groene tafel verantwoorden. Het strafbaar feit speelde zich af op 26 augustus. Volgens de verdachte heeft zijn moeder vanwege zijn agressief gedrag een beschermingsbevel tegen hem aangevraagd, waardoor hij in een afkickcentrum woonde en werkte. Echter werd hij ook daar door zijn werkgever weggejaagd. “Ik had honger en mijn moeder heeft ook altijd gezegd dat ik een bordje eten mag komen halen. Ik was dus een bordje eten gaan zoeken”, zei Vijay aan kantonrechter Marie Mettendaf. Volgens de broer van de verdachte heeft Vijay die bewuste dag een vuur aangemaakt op een stuk krantenpapier en deze geprobeerd via het raam van het ouderlijk huis naar binnen te gooien. De verdachte ontkende dit echter. Volgens Vijay sloeg hij op het raam van de kamer van zijn broer en vroeg hij hem naar wat geld. Aangezien de broer weigerde is hij ergens op het erf gaan zitten en gebruikte het krantenpapier om zijn joint aan te steken. “Hoe ga ik mijn eigen huis in brand steken?”, zei de verdachte. Vijay geeft toe dat hij het beschermingsbevel heeft overtreden, maar vindt dat hij daartoe geen enkel keus had. Deze zaak wordt op 9 november verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!