Gajadien: “Soms denken bewindslieden echt dat ze met een stelletje idioten te maken hebben”

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat de regering de gemeenschap in de maling neemt door de woorden ‘geconstateerde onregelmatigheden’ de laatste periode bij alle financiële zaken en transacties te gebruiken, waardoor mensen niet op tijd kunnen worden uitbetaald. Volgens de politicus geeft dit alleen maar aan dat de overheid erg krap zit met geld. “Soms denken bewindslieden echt dat ze met een stelletje idioten te maken hebben. Wij moeten geen genoegen nemen met ministers die ons in de maling proberen te nemen van wat zich feitelijk allemaal voor doet op hun ministeries”, zegt Gajadien aan Dagblad Suriname. De politicus voert aan dat door de staking van de boot- en bushouders kinderen niet naar school kunnen, terwijl leerkrachten met extra geld moeten inkomen om voor hun eigen transport te zorgen. Ook bij de uitgestelde betaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) in Wanica is volgens hem de gehele planning van ouders en kinderen in de war gebracht. “Het is niet nieuw van deze regering dat er dan allerlei insinuaties over zogenaamde ontdekte onregelmatigheden gemaakt zullen worden. Het is een cultuur geworden, dus wij zijn het gewend. Kijk maar naar het ministerie van Financiën bij de miljoenenfraude bij het Belastingkantoor waar personeelsleden gesjoemeld zouden hebben met belastinggelden. Tot de dag van vandaag hebben wij niets daarvan gehoord. Het AKB moest in Wanica uitbetaald worden en men ontdekt op het moment van de uitbetaling dat er onregelmatigheden in 2014 en 2015 zijn geconstateerd. Dat de mensen voor AKB uitbetaald moeten worden, is hun recht. Als de minister van Sociale Zaken daartoe niet in staat is, moet zij plaats maken voor een ander die het wel kan. Dezelfde tendens zien wij nu ook bij minister Jerry Miranda van OWT&C die aangeeft dat onregelmatigheden zich hebben voorgedaan bij de werkzaamheden die boot- en bushouders verrichten in opdracht van de overheid. Uiteindelijk zullen wij na enkele maanden ontdekken dat de zogenaamde onderzoeken en geïnstalleerde commissies geen enkel resultaat hebben opgeleverd”, aldus Gajadien.
“Miranda moet ons niet in de maling nemen”
Het ‘misleidend gedrag van de regering’ is volgens Gajadien ook te zien bij de recente kwestie van de veelbesproken asfaltplant. De leverancier heeft volgens Miranda besloten om deze niet meer te verkopen aan de regering. “Hij heeft per brief medegedeeld dat hij de plant niet meer wil verkopen, zelfs niet voor het dubbele”, zei Miranda eerder in de media. De parlementariër zegt dat er onderzoek gevraagd is in deze kwestie. Er moet volgens hem ook nog aangegeven worden hoe het staat met de invoerrechten die niet betaald zijn. “Miranda moet ons niet in de maling nemen. Het was dezelfde minister die beweerde hoe goed en nieuw de plant was en hoe de mensen de volgende week nog uit Brazilië naar Suriname zouden komen om alle zaken fijn uit te leggen. Er wordt gewoon een loopje genomen met het volk en de NDP denkt dat zij zo kan doorgaan om het volk in de maling te nemen. Het is gewoon een kwestie van: So langa mi kang sidong drape, mi e sidong drape. Maar het volk heeft deze gasten al door. Alles heeft een einde. Je kunt hem zo lang uitrekken tot dat hij op een dag breekt”, aldus Gajadien.
Meer openheid na onderzoek naar malversaties
De parlementariër vindt dat de samenleving openheid moet krijgen nadat onderzoeken naar onregelmatigheden zijn verricht. “Wij moeten weten waar de middelen van de samenleving naar toe gaan”, stelt hij. Volgens Gajadien gaat het uiteindelijk om één regering. Het kan volgens hem vooral in de kwestie van boot- en bushouders niet dat de regering na het ondertekenen van een principeakkoord na enkele maanden terugkomt en weigert de 40% tariefsverhoging door te voeren. “Wanneer er een principeakkoord getekend wordt, moet het vooraf gepresenteerd worden in de regering. Je kunt dus niet na twee maanden terug komen om aan te geven dat je niet meer akkoord bent”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!