Girjasing: “Waar blijven al de kritische mensen?”

“Waar blijft de grote mond van de zogenaamde ouders, studenten en jeugdparlementariërs nu de bussen niet rijden? Toen de leerkrachten staakten voor hun lotsverbetering hoorde je hen wel. Nu niet. Waar blijven al de kritische mensen?”, vraagt politicus Sheilendra Girjasing zich af. Het was gisteren de tweede dag van de staking van de Organisatie van Bus- en Boothouders. Schoolkinderen die afhankelijk zijn van de bussen, hebben een effect van deze actie moeten incasseren. Girjasing wil graag een reactie horen van de studentenvereniging, die tijdens de acties van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten opstond om onderwijs te eisen voor haar medestudenten. Ook mist hij de ‘krachtige’ stem van het jeugdparlement in deze.
Girjasing vindt de huidige houding van de overheid jegens de bus- en boothouders niet correct. Volgens de politicus had de overheid eerder geen toezeggingen moeten doen, en verder moeten kijken dan haar neus lang was. De overheidsfinanciën zijn niet op een rij. Stoer doen tegenover zulke organisaties zou dus geen zin hebben. “Elk kind weet dat de economie gevaar loopt door onverantwoordelijk beleid van de regering. Iedereen, behalve de overheid, krijgt de schuld van alles in dit land”, aldus Girjasing. Hij adviseert de toenmalige actievoerders (tegen de leerkrachten) om ook nu hun stem te laten horen, opdat de autoriteiten hun beleid wijzigen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!