Emotionele verdachte mag voorlopig naar huis

Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft maandag de voorlopige hechtenis van de zeer emotionele verdachte Khoeblal M. (49) ambtshalve opgeschort. Hij wordt verdacht van het toebrengen dan wel het pogen tot het toebrengen van zwaar lichamelijke letsels en het mishandelen van het slachtoffer R.M. Vanwege het feit dat de verdachte steeds weer aan de rechter meedeelde dat hij bereid is alle kosten van de vernielde bril te vergoeden en ook het feit dat hij vanaf het begin zeer emotioneel werd, heeft de rechter hem slechts kort gehoord. Op 20 augustus 2017 kwamen verdachte en het slachtoffer elkaar tegen. De verdachte vroeg toen naar zijn geld. Hij vond dat het slachtoffers aarzelde over de betaling. Hierdoor raakte de verdachte een beetje verhit en hij duwde het slachtoffer aan zijn hoofd. Hierdoor kwam het slachtoffer met zijn gezicht tegen het dashboard aan. De gezondheidsbril is als gevolg van de duw stuk gegaan. Volgens getuigen en het slachtoffer is de verdachte toen uitgestapt. Hij bewapende zich met een eind hout en sloeg daarmee het slachtoffer. “Mi de bereid fu pai a man. Mi vrouw en mi piking de in probleem. Mi abi spijt. Het is zwaar mevrouw de rechter”, verklaarde de verdachte. De rechter hield de man voor dat behalve het slachtoffer, nog een getuige heeft gezien dat hij het slachtoffer met een eind hout heeft geslagen. “Mi no naki, mie boi bing verjari a dey dati.” De rechter legde de verdachte uit dat het probleem niet alleen bij de betaling ligt, maar juist bij de mishandeling. Dat wil niet zeggen dat wanneer hij de kosten voor de bril heeft vergoed, de zaak dan is afgelopen. De zaak is ernstig. Het slachtoffer heeft letsels opgelopen. De verdachte huilde aan een stuk door. De rechter heeft toen zijn vrijheidsbeneming opgeschort. Op 27 november wordt de behandeling voortgezet. Hij werd aangezegd om aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!