Baby door verstikking in pap omgekomen

De ongeveer 5 maanden oude baby Zamar Brewster is maandag om het leven gekomen door verstikking in de voeding. Dit blijkt uit het onderzoek van de medische deskundige. In gesprek met de ouders van het kind blijkt dat Zamar op die bewuste ochtend naar de crèche was gebracht door zijn vader. Omstreeks 14.30 uur toen de moeder bij de crèche aankwam, hoorde zij een gegil. “Ik schrok en rende naar binnen. In de woning trof ik de man van de crècheleidster en mijn zoon aan. Ik vroeg hem wat er aan de hand was. Toen zei ze ‘je jongen, je jongen’. Samen met de echtgenoot van de crècheleidster reden wij naar de Joshua Medical Center. Daar kwamen wij een verpleegkundige tegen, die ons naar het RKZ-ziekenhuis verwees. Ik reed met knipperende lichten en toeterend over straat, zodat ik snel bij het ziekenhuis zou aankomen. Daar aangekomen hebben de artsen terstond hulp geboden. Er werden allerlei apparaten aangesloten, maar helaas heeft mijn zoontje het niet gehaald.” De behandelende arts gaf de ouders te kennen dat hun zoon door verstikking in pap om het leven is gekomen. De ouders hebben nagevraagd bij de crècheleidster en het blijkt dat het kind alleen in de kamer was. Het kind had kort daarvoor gedronken. Volgens de crècheleidster had het kindje wel opgeboerd. “God alleen weet hoe en wat er met mijn kind is gebeurd”, zegt de bedroefde moeder. De ouders van Zamar hadden 2 kinderen. Zij hebben nog een meisje van 7 jaar oud.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!