NVB’ers weigeren wederom aan het werk te verschijnen

NVBers weigeren wederom aan het  werk te verschijnenDe bondsleden bij het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB) hebben de mededeling van de bondsvoorzitter gisteren op een algemene ledenvergadering aangehoord. De alv heeft uiteindelijk besloten om de actie van de bond voort te zetten. De mededeling was dat de directie nog in contact moest treden met haar superieuren na de eerste ontmoeting met de bond, sinds de actie begon. De werknemers van het NVB eisen een koopkrachtversterking op hun bankrekeningen te zien, alvorens zij weer hun werkplek zullen betreden. Daar kon de directie niet mee instemmen. Gisteren, tegen 10.00 uur, nam de bondsvoorzitter contact op met de directie. Het besluit van de alv werd medegedeeld. Tegen 14.00 uur was er nog geen reactie. Het ziet ernaar uit dat de actie van de werknemers vandaag wederom wordt voortgezet. Een reactie van de directie kon ook door Dagblad Suriname niet worden verkregen. De bond is sinds 2 oktober in actie. Men wacht al meer dan een jaar op een nieuwe cao-onderhandeling voor lotsverbetering van de werknemers. Men is zich ervan bewust dat er geen salaris wordt ontvangen over de dagen waarop de bond in staking is.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!