Criminelen slaan grote slag bij landbouwshop Malangweg

Frontfoto2Zaterdagochtend rond 02.30 uur hebben inbrekers zich toegang verschaft in een landbouwshop op de hoek van de Malangweg en Vredenburg Serie B in het district Wanica. Twee lichtmotoren, een waterpomp, brushcutters, kettingzagen en nog ander materiaal zijn buitgemaakt. Dit vertelt Djin Anroedh Tewarie, vader van de benadeelde, aan Dagblad Suriname. “Ze hebben een groot stuk van het hekwerk opengesneden en van daaruit zich toegang verschaft tot het terrein. Daarna hebben ze met een koevoet het dievenijzer opengebroken, shutters weggehaald en zijn ze de winkel binnengetreden”, vertelt vader Anroedh Tewarie. De eigenaren wonen niet in het winkelgebouw, maar op steenworp afstand op de hoek van de Malangweg en Houttuinweg.
Een man die tegenover de landbouwzaak woont, zegt rond 04.00 uur wakker te zijn geworden, nadat de honden constant blaften. “Hij zegt dat hij de situatie vreemd vond en een schot loste. Maar helaas was het al te laat. Ik werd ook rond die tijd wakker”, zegt vader Anroedh Tewarie. Op camerabeelden, die aan het gebouw van zijn woning is bevestigd, is te zien dat iets voor 02.30 uur de krantenman zijn product heeft afgeleverd. “Daarna zag je een paar mannen rond de landbouwshop lopen. Ze zijn geklommen op een durotank en hebben de lichten buiten uitgemaakt”, vertelt hij.
“We hebben aangifte gedaan bij de politie. De FO zou zaterdag langskomen. We mochten niets aanraken, omdat ze vingerafdrukken zouden afnemen. Maar ze zijn niet geweest. Intussen hebben we de landbouwshop weer opengesteld voor het publiek, want de winkel sluiten betekent meer verlies”, zegt vader Djin Anroedh Tewarie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!