Constructieve meeting Suriname en IMF

Een delegatie van Suriname geleid door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft een meeting gehad met het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Het IMF-team werd voorgezeten door de heer Alejandro Werner. Deze vergadering vond vandaag plaats in de marge van de jaarlijkse vergadering van het monetaire fonds en de Wereldbank. Volgens minister Hoefdraad is de meeting zeer constructief verlopen.
Suriname heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een update te geven over de economische ontwikkeling, de overheidsfinanciën en het Bruto Binnenlands Product (BBP). De ontwikkelingen op vrijwel alle gebieden zijn positief hetgeen door het IMF ook is bevestigd. Het fonds zegt ingenomen te zijn met het feit, dat de economie van ons land zich aan het herstellen is. De regering zal zich de komende periode buigen over het rapport van Jacobs Consultancy dat handelt over de ontwikkelingen binnen de NV. Energiebedrijven Suriname (EBS). De bedoeling is de uitgaven van het bedrijf te verminderen en de inkomsten te verhogen om zo de onderneming gezond te maken.
Minister Hoefdraad geeft aan, dat in maart-april van 2018 de Artikel 4 missie van het IMF naar ons land zal plaatsvinden. In januari-februari van het komend jaar vindt ook de Staff Visit plaats waarbij wederom een update gegeven zal worden van de Surinaamse economie.
De delegatie van Suriname tijdens het gesprek met het IMF bestond uit Minister Gillmore Hoefdraad, Governor Glenn Gersie, Bernard Fritz – Krockow (Senior Advisor MinFin), en Karel Eckhorst: Advisor to the Executive Director landengroep Suriname.
Het team van IMF bestond uit Alejandro Werner: Director Western Hemisphere Department(WHD), Nigel Chalk: Deputy-Director WHD, Dmitriy Kovtun: Senior Desk Economist Suriname (WHD), Alexander Tombini: Executive Director landengroep met Suriname en – Pedro Fachada: Alternate Executive Director landengroep met Suriname.
Nationaal Informatie Instituut

error: Kopiëren mag niet!